7 ihonhoitovirhettä – älä tee näitä!

Vaikka ihosta pitää huolta, se saattaa olla kaukana täydellisestä. Voit vahingossa tehdä ihonhoitovirheitä ja siten heikentää ihon kuntoa. Lue artikkeli ja korjaa mahdolliset virheet!

1. Et käytä kasvovettä

Kasvojen peseminen ei riitä. Puhdistavat geelit poistavat ihon luonnollisen lipidikerroksen ja häiritsevät luonnollista pH-tasapainoa. Hätiin rientää kasvovesi – se rauhoittaa ihoa ja palauttaa pH-tasapainon. Kasvovettä käytetään pesemisen jälkeen mutta ennen seerumia ja kosteusvoidetta. Kasvovesi saa kaikki ihon toiminnot toimimaan vaivattomasti ja suojaa myös ihoa. Muista, että kaikilla on erilainen iho – omalle iholle on löydettävä sopivat tuotteet.

2. Et pese meikkejä ennen nukkumaanmenoa

Oletko tullut juhlista ja vain unelmoinut sänkyyn heittäytymisestä? Oletko ollut kiireinen koko päivän ja halunnut nukkumaan kotiin tullessasi? Älä koskaan unohda meikinpoistoa! Meikeissä nukkuminen heikentää ihon kuntoa nopeasti, sillä iho ei saa hengittää. Näin iho tulehtuu ja iho ei pysty suorittamaan omia uusiutumisprosessejaan yön aikana.

3. Et suojaa ihoa auringolta

Auringon aiheuttama ikääntyminen on yksi vakavimmista iho-ongelmista. UV-säteet ovat ihon pahin vihollinen! Muista suojata ihoa vuoden ympäri – ei pelkästään aurinkoa ottaessa. Aurinkosuoja on erittäin tärkeä osa ihonhoitoa, eli hanki itsellesi laadukas SPF-voide (SPF 15 talvella ja syksyllä, enemmän keväällä ja kesällä) ja käytä sitä päivittäin.

4. Käytät seerumia ja kosteusvoidetta, jonka jälkeen menet heti nukkumaan

Jos et halua seerumin ja kosteusvoiteen imeytyvän tyynyyn, ei kannata mennä nukkumaan heti niiden käytön jälkeen. Anna niille hetki aikaa imeytyä ihoon. Muuten tämä osa ihonhoitoa on täysin turhaa.

5. Koskettelet kasvojasi

Kuulostaako akne ja tulehtunut iho tutulta? Kasvojen liiallinen koskettelu saattaa aiheuttaa sitä. Lopeta se heti, sillä kasvojen koskettelu siirtää bakteereja käsistä kasvoihin ja aiheuttaa tulehduksia.

6. Käytät liikaa ihonhoitotuotteita

Kohtuus on tervetullutta ihonhoidossa. Vähemmän on enemmän tässä tapauksessa. Vähennä voiteiden ja nesteiden käyttöä. Kolikon kokoinen määrä voidetta riittää hyvin kasvoille. Liiallinen käyttö rasittaa ihoa, voi tukkia ihohuokosia ja johtaa finnien kehittymiseen.

7. Unohdat syödä terveellisesti tai juoda tarpeeksi

Ihonhoidolla on väliä mutta on muistettava, että se ei yksinään riitä jos ruokavalio on epäterveellinen – eli vitamiinit ja hivenaineet puuttuvat. On myös muistettava juoda tarpeeksi vettä kehon kosteuttamiseksi. Jos kehoa hoitaa sisältäpäin se kyllä palkitsee näyttämällä upealta.