Huultenhoidon 3 yksinkertaista askelta

Kauniit huulet ovat osa viehätysvoimaamme. Jos huulet ovat kuivat, niiden peittäminen voimakkaalla värillä ei ole hyvä idea. Huulet vaativat erityistä huolenpitoa ja niitä on ravittava sekä kosteutettava vuodenajasta huolimatta. Tässä julkaisussa kerromme huultenhoidon 3 yksinkertaisesta askeleesta.

Huulemme altistuvat ulkoisille tekijöille. Kylmä sää, tuuli ja auringonvalo vaikuttaa huulten kuntoon. Huulet ovat erittäin herkät, koska niiden iho on ohuempi kuin kehon muiden osien iho. Huulissa ei myöskään ole melaniinituotantoa suojaamassa UV-säteiltä, eikä luonnollisesti kosteuttavia talirauhasia. Emme siis voi unohtaa huulia päivittäisessä kehonhoidossamme.

Huultenhoidoin 3 yksinkertaista askelta

1. Päivittäinen suoja

Huulirasva täytyy aina olla mukana. Valitse intensiivisesti kosteuttava ja ulkoisilta tekijöiltä suojaava tuote. Meidän tulisi valita tuote, joka sisältää runsaasti vitamiineja tai mehiläisvahaa.

Esimerkkejä huulirasvoista:

  • La Mer The Lip Balm sisältää upeita ainesosia. Ihmesekoitus sisältää merilevää, kalsiumia, magnesiumia ja paljon kasviöljyjä. Huulet ovat terveemmät jo ensimmäisen käytön jälkeen.
  • EOS-huulirasvat ovat ihanan muotoisia ja täynnä luonnollisia ainesosia. Värivaihtoehtoja ja tuoksuja on monenlaisia, eli kaikille löytyy sopiva tuote. Osa huulirasvoista suojaa myös UV-säteiltä.
  • Clarins Lip Balm kosteuttaa ja suojaa huulia jättämättä rasvaista kerrosta huulille. Tuote sisältää sinilummevahaa.

Jos huulet ovat rohtuneet ja tarvitsevat kosteutusta, A-vitamiinisalva on paras hoitokeino. Niitä löytää kaikista apteekeista edullisesti – ja salva on usein huulirasvaa parempi vaihtoehto.

2. Kuorinta kerran viikossa

Vartalokuorinta on varmaan tuttu juttu. Entä huulikuorinta? Voit ostaa tai tehdä sellaisen! Itse tehtyyn versioon tarvitaan hunajaa tai oliiviöljyä ja sokeria tai kaurahiutaleita. Ainesosat löytyvät varmasti omasta kaapista. Kuorintatahnan käyttäminen kerran viikossa poistaa kuolleita ihosoluja huulilta ja pitää ne siten pehmeinä sekä sileinä. Huulien hierominen stimuloi verenkiertoa ja antaa huulille kauniin sävyn. Lisävinkki: kuorintatahnan voi jättää huulille muutamaksi minuutiksi kosteuttavan naamion tapaan.

3. Ennen meikkaamista

Ennen meikkaamista kannattaa tehdä yksi asia. Käytä huulirasvaa huulien kosteutukseen tai käytä huuliprimeria. Molemmissa tapauksissa huulipuna tulee säilymään paljon kauemmin ja huulet eivät kuivu yhtä helposti. Pitkäkestoiset huulipunat kuivattavat usein huulia, eli suojan tarve lisääntyy. Siihen voi käyttää jotain yllä mainituista tuotteista.