Kookosöljyn hyödyt kulmakarvoille ja ripsille

Kaikki varmasti tietävät, että kookosöljyä voi käyttää luonnollisena osana hiusten hoitorutiinia. Jotkut meistä käyttävät kookosöljyä myös meikinpoistossa. Harva kuitenkaan tietää, että kookosöljy tekee ihmeitä myös ripsiin ja kulmakarvoihin levitettynä! Jos haaveilet pitkistä silmäripsistä ja upeista, tuuheista kulmakarvoista, kokeile kookosöljyä osana kauneusrutiiniasi!

Millainen kookosöljy sinun tulisi valita?

Jos haluat saada pidemmät ripset ja tuuheamman näköiset kulmakarvat, suosittelemme valitsemaan puhdistamattoman neitsytkookosöljyn. Tämän tyyppinen öljy – olipa kyseessä sitten kookos-, argan- tai muu öljy – on turvallisinta käyttää, ja ennen kaikkea se sisältää eniten tärkeitä ravintoaineita, koska sitä ei ole juurikaan käsitelty. Jos siis käytät raffinoimatonta neitsytkookosöljyä, annat ripsillesi ja kulmakarvoillesi kasvua edistäviä rasvahappoja, mineraaleja ja vitamiineja. Lisäksi tällaisella kasviperäisellä öljyllä on kosteuttava vaikutus ja se stimuloi hiusten ja ihon uudelleenrakentumista. Kookosöljy myös tappaa bakteereja ja erilaisia sieniä.

Kookosöljyn edut kulmille

  • tehostaa kulmakarvojen väriä
  • tuuheamman näköiset kulmakarvat
  • paremmin vaurioita ja rasitusta kestävät kulmakarvat
  • täyttää kulmissa olevat karvattomat kohdat

Kookosöljyn hyödyt ripsien hoidossa

  • pidentää ripsiä
  • ripsien väri muuttuu tummemmaksi
  • ripset kaartuvat paremmin
  • ripset kestävät vaurioita ja rasitusta paremmin

Miten hoitaa kulmia kookosöljyllä?

On monia tapoja käyttää kookosöljyä kulmakarvoihin. Voit käyttää sen levittämiseen vanulappuja, topsipuikkoja, kulmaharjaa tai jopa sormeasi. Suosittelemme kookosöljyn levittämistä kulmiin ennen nukkumaanmenoa, jotta ylimääräiset jäämät voidaan poistaa aamulla ennen meikkaamista.

Miten kookosöljyä levitetään ripsiin?

Tässä tapauksessa kannattaa käyttää joko topsipuikkoa tai ripsiharjaa. Jos sinulla ei ole ripsiharjaa, voit käyttää myös vanhaa, mutta puhdistettua ripsivärin harjaa. Varmista, että levität kookosöljyä vain pienen annoksen, jotta se ei ärsytä silmiäsi. Jos öljyä kuitenkin joutuu silmiin, huuhtele silmäsi hyvin vedellä. Muista kuitenkin, että jos huomaat silmänympärysihon ärsytystä, on parempi luopua kookosöljyn levittämisestä silmien lähelle.

Milloin voit odottaa näkeväsi tuloksia?

Kun käytät kookosöljyä kulmakarvoihin ja ripsiin säännöllisesti, voit odottaa näkeväsi parannusta niiden ulkonäössä jo noin kolmen viikon kuluttua. Kahden kuukauden kuluttua sinun pitäisi pystyä näkemään lopulliset vaikutukset, jotka itse asiassa ovat varsin upeita!