Sorrutko sinäkin näihin kuuteen hiustenpesuvirheeseen?

Pesemme hiuksemme muutaman kerran viikossa ja suurin osa meistä tekee sen ajattelematta. Oletko koskaan miettinyt, pesetkö hiuksesi oikein? Rypistät varmasti otsaa tällä hetkellä, sillä hiusten peseminen on helppo homma. Moni sortuu kuitenkin virheisiin hiuksia pestessämme. Ota selvää, oletko yksi heistä. Jatka lukemista ja osaat kohta pestä hiuksesi kuin ammattilainen!

6 tavallisinta virhettä hiustenpesussa

Virhe 1Laitat shampoota suoraan päänahalle.

Laitatko shampoota suoraan päänahalle? Ensimmäinen suuri virhe, joka saattaa johtaa ärtyneeseen ja hilseilevään päänahkaan. Oikeanlainen shampoon käyttö menee näin: laita shampoota kämmenelle, sekoita veteen ja levitä seos päänahkaan. Näin shampoon voimakas vaikutus lievittyy ja seos levittyy tasaisesti koko päänahalle.

Virhe 2Jynssäät päänahkaa.

Päänahan pesun tulisi muistuttaa hierontaa jynssäämisen ja hankaamisen sijaan. Päänahkaa hierotaan hellävaraisesti, jotta se puhdistuisi täysin ärtymättä ja jotta hiukset eivät menisi takkuun. Sopivan shampoon löytäminen on myös tärkeää. Hanki tuote, joka vastaa päänahan tarpeita hyvin.

Virhe 3Levität shampoota myös hiuksiin.

Shampoot ovat tehty päänahan puhdistukseen. Hiuksien vahvistukseen tarvitaan hoitoainetta tai hiusnaamiota. Shampoon levittäminen hiuksiin on enemmän haitallista kuin hyödyllistä. Tuotteet toimivat eri tavalla syystä: shampoon tehtävä on irrottaa likaa päänahasta, hoitoaineiden ja hiusnaamioiden tehtävä on kosteuttaa, paikata ja ravita hiuksia.

Virhe 4Et käytä hoitoainetta.

Tämä virhe liittyy edelliseen. Emme voi odottaa shampoon tekevän kaikkea. Jos haluamme hiuksista pehmeät, kiiltävät ja sileät, tarvitsemme hoitoaineen tai hiusnaamion. Hoitoainetta voi käyttää aina hiuksia pestessä – tällä tavalla hiukset pysyvät terveinä ja kauniina. Mikäli aikaa on vain vähän, valitse tuote, joka vaikuttaa hiuksissa vain muutaman minuutin. Kauniit hiukset ansaitsevat edes hetken aikaasi, eikö?

Virhe 5Huuhtelet hiukset kuumalla vedellä.

Kuuma vesi ei tee hyvää hiuksille tai keholle. Hiukset rasvoittuvat nopeasti ja latvat kuivuvat. Huuhtele kaikki hiustuotteet pois viileällä vedellä, näin hiuksista tulee sileämmät ja vähemmän vaurioituneet. Huuhteluun kannattaa myös varata riittävästi aikaa, sillä hiuksiin jääneet tuotteet voivat aiheuttaa hilsettä tai latistaa hiuksia.

Virhe 6Käärit hiukset pyyhkeeseen pesun jälkeen.

Jos käärit hiukset ja päänahan pyyhkeeseen heti suihkun jälkeen… olet tehnyt virheen. Pyyhkeen aiheuttama lämpö saa hiukset rasvoittumaan nopeammin ja heikentää hiustuppia. T-paita puuvillasta on parempi vaihtoehto, sillä se on hellävaraisempi ja mekaanisten vaurioiden riski vähenee.