Jalkojenhoitoideoita talvijaloille

Esittelemme usein jalkojamme vain kesällä ja siksi hoidamme niitä ainoastaan kesällä. Oman mukavuuden takia jalkoja tulisi kuitenkin hoitaa vuoden ympäri. On totta, että talvella homma muuttuu hankalammaksi. Kylmää vastaan suojaavat lämpimät sukat ja kengät sulkevat jalat tiiviisti sisäänsä ja saavat ne hikoamaan normaalia enemmän. Miten jalkoja hoidetaan tämän ehkäisemiseksi? Kantapäiden kovettumat, halkeamat ja hikiset jalat – onko niihin ratkaisua? Jatka lukemista ja ota selvää, miltä kuivan ihon hoito tulisi näyttää talvella.

Kantapäiden kovettumat – apukeinot

Talvella käytämme raskaita, eristäviä kenkiä, joten jalat palelevat ja hikoilevat vuoroperään. Seurauksena ihosta tulee paksu ja kovettunut. Pystymme kuitenkin hallitsemaan tätä hoitamalla jalkojamme säännöllisesti. Mistä aloittaa? Pehmentävästä kylvystä tietenkin. Sellaisen valmistamiseen tarvitaan öljyä, kylpysuolia, kosteuttavia öljyjä tai antiseptisiä valmisteita, joita saa apteekista tai luonnontuotekaupoista, sekä tietenkin kuumaa vettä. Jalkoja pidetään kylvyssä muutaman minuutin ajan ja sen jälkeen ihoa voi alkaa kuoria. Tähän tarkoitukseen suositellaan jalkaraspia, jalkaviilaa tai jalkakuorintaa. Jalkaraspit ovat aika kovia, joten jalkaviila tai jalkakuorinta saattavat olla parempia vaihtoehtoja. Kylvyn voi tehdä kerran viikossa.

Tavallisin virhe on ihon kuoriminen liian usein tai liian paljon ja se voi johtaa huonoihin tuloksiin. Jos jalat kuorii liian usein, iho alkaa kasvaa nopeammin ja hieromalla jalkoja liian intensiivisesti voimme rikkoa ihoa ja altistaa itsemme sienitulehduksille tai bakteeritulehduksille. Tästä syystä kohtuullisuus on tärkeää. Ihoa tulisi silti kuoria säännöllisesti – keskimäärin kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa, mutta ei useammin. Tulokset näkyvät nopeasti.

Kuivien jalkojen ihonhoito

Sileät ja pehmeät jalat – tämän olemme jo saaneet aikaan. Nyt jalkoja tulisi ravita ja kosteuttaa kunnolla. Suurin osa voiteista antaa jaloille sileyttä ja tekevät ihosta kiinteämmän. Vaikutukset kestävät 24 tuntia. Voiteita tulisi käyttää joka ilta.

Halkeilevat kantapäät – apukeinot

Monissa tapauksissa kantapäät alkavat halkeilla ja iho irrota, ja kantapään iho alkaa kasvaa yllättävällä nopeudella. Tässä tilanteessa voi käyttää pehmentävää voidetta joka ilta kylvyn jälkeen. Voiteen tulisi sisältää jojoba öljyä, avokado öljyä tai salviayrttiuutetta. Mikäli kantapäät ovat kovat ja halkeilevat, on hyvä valita peurantalia, mehiläisvahaa, parafiinia tai manteliöljyä sisältäviä voiteita tai salvoja.

Hikiset jalat – apukeinot

Ennen kun laitamme sukkahousut tai sukat jalkaan, meidän tulisi suihkuttaa deodoranttia tai sirotella talkkipuuteria niiden päälle. Markkinoilla on monia tuotteita, jotka raitistavat jalkoja ja suojaavat jalkoja epämiellyttäviltä hajuilta sekä sisältävät usein antibakteerisia ainesosia.

Käyttämällämme kenkätyypillä on myös väliä jalkojen hoidossa. Välttyäksemme hien epämiellyttävältä hajulta, vaihda kengät 4 tunnin välein tai käytä jalkasuihketta, joka ehkäisee myös sienitulehduksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *