Karvojen poisto vahauksella

Vaha1Karvojen poisto vahauksella on yksi puolipysyvistä tavoista, joilla on mahdollista poistaa ei-haluttuja karvoja kropasta. Tämän kauneushoidon hyvä etu on se, että sitä voidaan käyttää iästä, sukupuolesta ja vartalonosasta, josta karvat halutaan poistaa, riippumatta. Lisäksi ihotyyppi ei ole este vahausta suorittaessa, mutta kuitenkin herkästä tai allergisesta ihosta kärsivien tulee ottaa huomioon ihon ärsyyntymisen mahdollisuus. Kaikista positiivisista puolista huolimatta pitää seurata useita sääntöjä vahaukseen liittyen.

Ihan ensimmäiseksi, puhdistus ja kuorinta. On elintärkeää poistaa öljy vartalolta tai kasvoilta, puhdistaa ne ja kuoria ennen vahausta. Tällä tavoin poistat kaikki epäpuhtaudet kuolleiden ihosolujen muodossa sekä pölyn ja lian, joka on kerääntynyt vartalollesi päivän aikana. Toiseksi, lievittäminen. Vahauksen jälkeen, vartalon sekä kasvojen iho voi olla hyvin ärsyyntynyt. Kaikkia ei-haluttuja ihon reaktioita voidaan lievittää kosteuttavilla voiteilla tai aloe öljyllä. Melko usein vahaliuskojen mukana tulee erityisiä punoitusta ja kuivuutta lievittäviä voiteita. Kolmanneksi, säännöllisyys. Useimmissa tapauksissa vahaus tulisi toistaa joka kolmas tai neljäs viikko. Kauneushoito voidaan tietenkin suorittaa useamminkin tarpeen vaatiessa. On tärkeää ymmärtää, että halutut tulokset kestävät kauemmin ihmisillä, joilla on vaaleat karvat. Siksi mustat ja tuuheat karvat ovat vastahakoisempia karvojen poistossa ja sen takia ihmisten, joilla tällaiset karvat on, pitää toistaa vahaus useammin.

Valitettavasti vahaukseen kuuluu joitain kontraindikaatioita. Eli ihmisten, jotka kärsivät hiusverisuonien katkeilusta, suonikohjuista ja vaha-allergiasta, on suositeltavaa pidättäytyä tällaisesta karvanpoistomenetelmästä. Lisäksi karvatuppien tulehdus, ihotuppien tulehdus ja akne ovat muita esteitä vahaukselle. Kiellettyä on myös suorittaa tätä kauneudenhoitoa heti pitkäaikaisen auringolle altistumisen jälkeen.

Kuinka välttää virheita vahaamisessa? Jos et tarkista vahan lämpötilaa ranteellesi ensin, voit tietenkin saada kivuliaita palovammoja ihollesi. Ongelmia voi myös olla vahaliuskojen käytössä. Jos liuskaa ei ole asetettu tiivisti iholle, ei-haluttuja karvoja voidaan joutua poistamaan uudelleen. Tulokset? Epidermiksen vahingoittuminen, vahan turha kulutus ja ajan haaskaus. Samoista syistä vahaliuskat tulisi repäistä ihon kasvusuunnan vastaisesti. Näin saat poistettua karvat juurineen. Yksi mainittava avainasia on, että muista vahaliuskojen repäisemisen aikana pitää iho tiukkana. Vääränlainen vahaliuskojen poistaminen voi johtaa esimerkiksi mustelmien muodostumiseen. Älä myöskään unohda levittää kosteuttavaa voidetta tai lievittävää öljyä vahauksen valmistuttua. Lievittävien aineiden levittäminen iholle jälkikäteen on erittäin tärkeää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *