Miten hoitaa kasvoja? Hyödylliset vinkit ja tehokkaat kauneustuotteet

Monet naiset kokevat ongelmia ihonhoidossa. Kaikki eivät osaa valita kauneustuotteita, oikeita koostumuksia tai välttää tiettyjä tuotteita. Ihonhoitoon liittyy myös omat säännöt ja suositellut tuotteet tulevat auttamaan jokapäiväisessä kasvonhoidossa.

Ihonhoitotuotteen tulisi sopia ihotyypille

Jotta ihosta tulisi kaunis, on valittava ihon tarpeita vastaavia tuotteita. Ihotyyppi sekä sen ominaisuudet on otettava huomioon:

  1. Öljyinen iho – pääominaisuus on kiiltävä iho. Ihon talirauhaset tuottavat liikaa öljyä (talia) ja ihohuokoset näyttävät suuremmilta. Öljyisellä iholla on taipumus mustapäihin ja akneen mutta rypyt ilmestyvät suhteellisen myöhään.
  2. Kuiva iho – se ei kiillä kuten yllä mainittu ihotyyppi, vaan on mattapintainen, ohuempi ja hennompi. Rypyt ilmestyvät nopeammin, joskus jopa ennen 30 vuoden ikää. Ihohuokoset ovat lähes näkymättömät.
  3. Normaali iho – tämä on jokaisen naisen unelma. Ihotyypin ihohuokoset ovat keskikokoiset ja T-alue saattaa olla öljyinen. Yleisesti ottaen sisäiset ja ulkoiset tekijät eivät vaikuta tähän ihotyyppiin.
  4. Sekaiho – kuten nimi kertoo, tämä ihotyyppi on yhdistelmä kaikkia yllä mainittuja ihotyyppejä. Tämän tyypin omistajilla voi olla suuremmat ihohuokoset T-alueella, kiiltävämpi iho osissa kasvoja ja satunnaisia mustapäitä sekä aknea. Sekaiho ei tyypillisesti ikäänny kovin nopeasti.

Kaikki nämä ominaisuudet tulisi ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessa. Jos käyttää vääränlaisia tuotteita, vaikutukset voivat olla päinvastaiset: sen sijaan, että ihon kunto paranisi, se voi jopa huonontua. Tästä syystä on äärimmäisen tärkeää valita omalle ihotyypille sopivia tuotteita. Yleisesti ottaen ihmiset normaalilla iholla voivat luoda oman ihonhoito-ohjelman. Ihmisten kuivalla, öljyisellä tai sekaiholla tulisi käydä ammattivastaanotolla – kauneudenhoitajalla tai ihotautilääkärillä. Muistakaa, että päivittäiseen rutiiniin kuuluu kolme askelta: puhdistus, virkistys ja ravitsemus.

Miten normaalia ihoa hoidetaan?

Vaatteet, pyyhkeet ja lakanat tulisi pestä aineilla ilman vahvoja kemikaaleja ja hajusteita. Kasvot on kuorittava kerran viikossa ja päivittäisen rutiinin ei tulisi sisältää alkoholipohjaisia tuotteita, sillä ne kuivaavat ihoa. Parempi vaihtoehto on kauneustuotteet kamomillalla, aloe veralla, kehäkukalla tai teepuulla. Päivävoiteen tulisi sisältää UV-suojan kuivumisen, ryppyjen ja väriläikkien ehkäisemiseksi. Ihon kosteuttamiseksi kotona on parempi käyttää kevyitä tuotteita, jotka eivät luo tahmeaa kerrosta iholle.

Miten öljyistä ihoa hoidetaan?

Öljyinen iho vaatii erityistä huolenpitoa, joka ei lisää talirauhasten toimintaa tai kuivaa ihoa. Tämän ihotyypin toinen tärkeä ominaisuus on linolihapon vähäisyys. Tuloksena ihon oma suojakerros suojaa ihoa vähemmän ärsytyksiltä ja tulehduksilta. Ihosta tulisi siksi pitää huolta seuraamalla seuraavia yksinkertaisia sääntöjä:

  • Puhdista iho huolellisesti
  • Taistele bakteereja vastaan
  • Vähennä talirauhasten toimintaa
  • Kosteuta ihoa säännöllisesti

Päivittäisessä rutiinissa ei suositella tavallista saippuaa ja iho tulisi kuoria 2-3 kertaa viikossa. On parempi välttää alkoholia sisältäviä puhdistustuotteita. Sen sijaan voi käyttää kasvovesiä ja voiteita kasviuutteilla, etenkin kamomillalla, kehäkukalla tai aloe veralla. Öljyisen ihon kosteutukseen on paras valita kevyitä koostumuksia rauhoittavilla ainesosilla.

Miten kuivaa ihoa hoidetaan?

Kuiva iho voi olla synnynnäinen, geeneistä kiinni oleva ominaisuus mutta se voi myös syntyä myöhemmin elämässä. Talituotanto riippuu paljon hormonien toiminnasta – kun vaihdevuodet lähestyvät, kuivuus lisääntyy. Kuiva iho voi myös olla vääränlaisen huolenpidon tulos, esimerkiksi ihon liiallisen kuorimisen. Kuivan ihon hoidon tulisi olla hellävaraista. Puhdistaessa ihoa ei kannata käyttää runsaasti vaahtoavia tuotteita, koska ne pesevät ihon lipidit pois. Kauneustuotteiden tulisi sisältää öljyjä ja muita rasvatuotteita. Kasvojen peseminen kuumalla vedellä ei myöskään ole hyvä idea, koska se ärsyttää, kuivaa ja lisää talituotantoa. Keratoosin kohdalla on parasta käyttää happoja sisältäviä voiteita ja emulsioita (salisyylihappo, sitruunahappo, glykolihappo, omenahappo). Suositeltavaa on lisäksi ilmankosteuden säätäminen ja rasvahappojen lisääminen ruokavalioon.

Miten sekaihoa hoidetaan?

Sekaihon kohdalla on tärkeää puhdistaa T-alue ja kosteuttaa poskia. Mikäli otsalla, leuassa tai nenällä on tulehduksia, kuorintatuotteista tulisi luopua. Sekaihon hoitoon kuuluu myös oikea ravitsemus ja sellaisia tuotteita tulisi levittää vain tiettyihin iho-alueisiin. Esimerkiksi naamioita ja kuivaavia voiteita tulisi laittaa niille alueille, joissa talirauhasten toiminta on lisääntynyt mutta vahvasti kosteuttavia voiteita tulisi levittää vain poskille ja otsalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *