Nuorekas ja virheetön iho – 7 helppoa & tehokasta niksiä

Kehon iho ei ikäänny yhtä huomattavasti kuin kasvojen iho – mutta tietyssä iässä voi huomata kiinteyden vähenevän ja ihon muuttuvan elottomaksi sekä karheaksi. Pinta on vähemmän joustava ja vartaloon voi syntyä värjääntymiä tai väriläikkiä. Ensimmäiset rypyt ilmestyvät usein kaulalle tai rintakehään. Voiko vartalon ihoa hoitaa niin, että siitä saa sileän ja nuorekkaan? Tietenkin! Me kerromme miten.

Miten vartalon ihon voi pitää nuorena ja virheettömänä?

1. Käytä öljyjä ja kosteuta ihoa

Monet meistä jättävät vartalovoiteet pois – aamulla meillä ei yksinkertaisesti ole aikaa kiireiden, eli töiden tai päivittäisten tehtävien takia. Samalla öljyäminen ja ihon kosteuttaminen oikeilla tuotteilla on todella tärkeää. Ensinnäkin siksi, että iho alkaa kuivua ilman kosteutusta ja menettää kiinteytensä nopeammin, joka puolestaan johtaa ryppyihin ja juoviin. Toiseksi vartalovoide suojaa ihoa auringon haitalliselta säteilyltä ja ympäristön myrkyiltä.

Kun ostamme voidetta vartalollemme on aina muistettava tarkistaa sen sisältö. Mikäli voide on täynnä luonnollisia öljyjä – tuote ei ainoastaan ravitse ja ehkäise kuivuutta, se suojaa myös ihoa kuivumiselta ja tarjoaa runsaasti vitamiineja sekä hivenaineita. Suositelluimmat ja tehokkaimmat anti-aging öljyt ovat arganöljy ja karitevoi. Niitä kannattaa käyttää yön yli, jotta ne saavat tarpeeksi aikaa tunkeutua ihoon ja ravita sitä hyvin.

2. Kuori iho säännöllisesti

Vartalokuorinnat ovat loistava tapa päästä eroon kuolleista ihosoluista, antaa iholle sileyttä ja loistoa sekä vahvistaa ihonalaista verenkiertoa. Tällä tavalla myrkyt poistuvat ihosoluista nopeammin ja ihosta tulee kiinteä sekä vapaa turhista väriläikistä. Lisäksi vartalokuorinnat puhdistavat ihoa ja tekevät voiteiden ja kreemien ainesosista tehokkaampia, sekä saavat ne tunkeutumaan syvälle ihoon. Näin tuote vaikuttaa tehokkaammin ja ihonhoito paranee.

3. Älä ole sohvaperuna!

Jos haluat nuorekkaan ja kiinteän vartalon pidemmäksi aikaa – älä unohda fyysisiä aktiviteetteja. Niiden ei tarvitse olla ääripäästä. Joskus pitkä kävely tai muutaman minuutin aamujumppa riittää. Kokeile pilatesta, joogaa tai aloita pyöräily. Tämä tekee vartalosta nuoremman ja kiinteämmän ilman suurta vaivannäköä. Kuntoilu ei ainoastaan anna vartalolle mukavaa muotoa ja paranna oloa, vaan se saa myrkyt irtoamaan soluista nopeammin. Tämän ansiosta voi välttyä selluliitin vaikeilta muodoilta sekä ihon kiinteyden menetykseltä.

4. Hemmottele itseäsi SPA-hoidoilla kotona

Hoitoloihin ei tarvitse mennä hemmotellakseen itseään rentouttavilla ja hoitavilla menetelmillä – kylpyhuoneeseen tarvitaan vain kylpysuolaa, kynttilä ja suitsuketeline. Kun tuoksuva ja ravitseva kylpy on ohi, voi käteen napata öljyn ja suorittaa kokovartalohieronnan. Rentoutunut iho saa mukavan sävyn, ulkonäön ja kiinteyden. Kylpysuolat tarjoavat arvokkaita hivenaineita, rentouttavat ja rauhoittavat ihoa ja hieronta tekee vartalosta kiinteän ja joustavan.

5. Huomioi tuotteiden sisältö

Tämä sääntö pätee kaikenikäisiin ihoihin – jotta emme vaurioittaisi tai ärsyttäisi ihoa, meidän on huomioitava vartalovoiteiden ja -tuotteiden sisältö. On parasta, jos tuote koostuu luonnollisista ainesosista ilman lyhytketjuisia alkoholeja, parabeeneja, vuoriöljyn johdannaisia, liiallisia määriä silikoneja tai muita synteettisiä, laboratorioissa kehitettyjä ainesosia. Tuloksena iholla on mahdollisuus saada vain turvallisia, oikeasti ravitsevia ja hoitavia ainesosia, jotka eivät kuivaa tai ärsytä ihoa ajan myötä.

6. Suojaa ihoa UV-säteilyltä

Auringon säteily on äärimmäisen vaarallista. Se ei ainoastaan aiheuta lukuisia vakavia ihosairauksia, se osallistuu myös syövän kehittämiseen. Lisäksi se on yksi ihomme vaarallisimmista vihollisista. Miksi? Se tekee ihosta kuivan, vähentää kiinteyttä ja aiheuttaa ikääntymisen merkkejä. Kun ostat vartalovoiteen – tarkista aina, jos siinä on tarpeeksi hyvä SPF.

7. Harjaa ihoa

Ihon harjaaminen erityisharjalla luonnollisilla harjaksilla hyödyttää ihoa ja vartaloa monella tavalla. Tämä menetelmä on äärimmäisen yksinkertainen, se ei kestä kauaa ja se on hyväksi koko vartalolle – parantaa verenkiertoa, nopeuttaa myrkkyjen katoamista ja auttaa pääsemään eroon selluliitista, raskausarvista, epätasaisista väriläikistä, kiinteyttää ihoa ja parantaa ihon imeytymiskykyä – joka johtaa aktiivisten ainesosien parempaan imeytymiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *