5 kotikonstia, joilla saat upeat ja terveet kynnet

Kynnet, aivan kuten kädetkin, on hoidettava hyvin, jos haluamme niiden näyttävän huolitelluilta. On varmasti jokaiselle itsestään huolta pitävälle naiselle itsestäänselvyys, että haluamme kynsiemme näyttävän terveiltä ja vahvoilta. Miten sitten saat kynsistäsi upeat kotikonstein? Jatka siis lukemista ja kokeile näitä testattuja sekä turvallisiksi havaittuja vinkkejä!

5 kotikonstia huolitellumpiin ja kauniimpiin kynsiin

1. Älä unohda kynsiviilaa!

Muista käyttää ainoastaan hyvää, laadukasta viilaa, joka ei jätä röpelöisiä reunoja kynsiisi. Vauriot eivät ehkä aluksi näy paljaalla silmällä, mutta vääränlaiset kynsiviilat aiheuttavat kynsien katkeilua ja halkeilua (näin pesuaineet, vesi ja bakteerit pääsevät kynnen sisään). Toinen, mikä on hyvä muistaa, on: kynsiä viilataan ainoastaan samaan suuntaan. Lasi- ja paperiviilat ovat parhaita valintoja, joten hanki sellainen kauneuslaukkuusi.

2. Ole hellävarainen kynsillesi

Kuoritko koskaan kynsilakkaa pois kynnen pinnalta? Käytätkö hiostavia hanskoja siivotessasi kotia? Puretko kynsiäsi tai kynsinauhojasi? Huonot tavat nopeuttavat kynsien vaurioitumista, puhumattakaan terveyshaitoista, kun otetaan huomioon, että laitat bakteereilla täytetyt kynnet suuhusi… Pureskelutottumuksesta on syytä hankkiutua eroon ja samalla suosittelemme myös hankkimaan hyvän kynsinauhaöljyn, joka estää kynsinauhoja kuivumasta.

3. Ruokavalio terveempiin kynsiin

Aivan kuten kehomme, ihomme ja hiuksemme, myös kynnet tarvitsevat ravintoa. Jotta ne pysyisivät terveinä ja vaurioitumattomina, sinun on annettava kynsillesi vitamiineja, kuten B-vitamiinia (vahvistaa, pysäyttää katkeilun), A-vitamiinia (parantaa sekä kynsien että ihon ulkonäköä), E-vitamiinia (vahvistaa ja korjaa kynsilaattaa). Muista myös täydentää jatkuvasti terveiden kynsien mikroelementtejä: sinkkiä, kalsiumia ja fosforia, jotka tekevät kynsistä kestävämmät, stimuloivat kasvua ja ehkäisevät haurautta. Peltokorte (tunnetaan myös nimellä Horsetail) on yrtti, joka on arvokas ravinteiden lähde, ja joka auttaa saavuttamaan kauniit hiukset ja kynnet. Voit myös ottaa tähän lisäravinteita tai juoda esimerkiksi siankärsämöteetä.

Hyvä tietää!

Kynnet koostuvat enimmäkseen keratiinista, joka on proteiini. Siksi ruokavalion on hyvä sisältää proteiinipitoisia ruokia: maustamatonta jogurttia, maitoa, juustoa, raejuustoa, kananmunia, lihaa tai muita proteiinin lähteitä, joista löytyy myös kasvipohjaisia vaihtoehtoja.

4. Kynsilakka ja hoitoaine

Haluat siis terveet, ihanat kynnet? Tehosta kasvua sopivalla hoitoaineella. Voit hankkia joko öljypohjaisen tuotteen ja hieroa sitä kynsiin (mieluiten nukkumaan mennessäsi, jotta et tee käsilläsi mitään) tai tavallisen hoitoaineen, jota käytetään kynsilakan tavoin. Kosmetiikkamerkit tarjoavat värillisiä kynsienhoitoaineita (beige, vaaleanpunainen, valkoinen, vaaleanruskea), jotka antavat kauniin sävyn, vaikka kynnet olisivat värjäytyneet. Ne saavat kynnet näyttämään terveiltä sekä ravitsevat, korjaavat ja ehkäisevät vaurioita.

5. Luonnolliset hoidot ihanille kynsille

DIY-kynsihoidot ovat erittäin suosittuja, ja monet tytöt sekä naiset vannovat niiden nimeen. Voit tehdä niitä helposti kotona! Kokeile hieroa kynsiin risiini- tai arganöljyä tai kaada öljyä astiaan ja lisää siihen sitruunamehua ravitsevan liotuksen aikaansaamiseksi. Sitruunamehu kirkastaa kynsiä, parantaa väriä ja auttaa öljyn ravinteita korjaamaan vaurioita. Oliiviöljy on loistava ja luonnollinen kynsien hoitoaine: kuumenna sitä hieman ja liota sormiasi hetken siinä. Myös nokkos- ja siankärsämöuute ovat tehokkaita, jos haluat saada kynsillesi vahvistavan liotuksen!