Vinkkejä silmänympärysihon hoitoon

Surullinen totuus on se, että iho silmien ympärillä ikääntyy nopeimmin. Mikä pahempaa, iho on niin herkkä ja ohut, että pitkät tai huonosti nukutut yöt näkyvät iholla välittömästi. Onneksi on olemassa muutama kikka, jonka avulla tätä ongelmallista iho-kohtaa voi hoitaa hyvin. Voit heittää hyvästit turvotukselle ja tummille silmänalusille! Annamme hetkessä muutaman idean naururyppyjen vähentämiseen ja ihon kirkastamiseen.

Turvotuksen, tummien silmänalusten ja naururyppyjen yleisiä syitä ovat:

  • Unen puute tai huono patja
  • Myöhäiset illat ja aikaiset aamut
  • TV:n katselu myöhään
  • UV-säteet
  • Ympäristön saasteet
  • Vääränlaiset meikinpoistomenetelmät
  • Vääränlaiset ihonhoitotuotteet
  • Tupakointi ja muut huumausaineet
  • Stressi

Tummat silmänaluset

Unen puute ei aina välttämättä ole syy tummiin silmänalusiin. Joskus hiusverisuonet eivät istu tarpeeksi syvällä ihon pinnan alla, jolloin ne näkyvät helposti silmänympärysihon läpi. Syystä huolimatta tummia silmänalusia voi vähentää muutamalla tavalla. Etsi ihoa kirkastavia tuotteita. Useimmissa tapauksissa tällaiset ihonhoitotuotteet sisältävät C-vitamiinia, ja niitä tulisi käyttää päivittäin (esim. voiteet) sekä viikoittain (esim. seerumit) silmänympärysiholle.

Naururypyt

Jos silmien ympäriltä löytyy pieniä juovia, usko peptidien, tyvisolujen, kasviöljyjen sekä kofeiinin voimaan. Säännöllisesti käytettynä nämä ainesosat pystyvät vähentämään ryppyjä sekä silottamaan ja kiinteyttämään ihoa. Kannattaa myös kokeilla retinolia ja ubikinonia.

Silmien turvotus

Tämä ihovaiva on usein geneettinen mutta usein lievä turvotus on joko uupumuksen tai huonojen ruokatottumusten (suolaiset ruoat) syytä. Turvonneet silmät voivat myös johtua liiallisesta veden määrästä kehossa. Oli syy mikä tahansa, turvotusta voi vähentää käyttämällä tuotteita verenkiertoa parantavalla kofeiinilla. Toinen hyvä idea on laittaa kaksi kylmää kurkunpalaa silmille. Anna kurkkujen vaikuttaa 5 minuuttia suljettujen silmien päällä. Lopputuloksena tulisi olla sileämpi ja kirkkaampi iho.

Silmäpussit

Veltto iho silmien ympärillä, eli silmäpussit, johtuvat imunesteen kertymisestä silmien alle. Vaikka tämä saattaa kuulostaa suurelta ongelmalta, silmäpusseista pääsee eroon aika helposti. Yritä hieroa silmänalusia, jotta imuneste pääsisi kiertämään. Näin ongelma yleensä ratkeaa. Jos et halua käyttää sormiasi, kokeile jaderolleria. Pistä jaderoller jääkaappiin viilenemään ja liikuttele sitä sitten silmien alapuolella, sisäkulmasta ulkokulmaan.

Lisätietoa

Etsitkö ainesosia, jotka parantaisivat verenkiertoa ihossa? Kokeile kofeiinia, ginkgo bilobaa tai inkivääriuutetta. Kannattaa myös tarkistaa veren K-, A-, C- ja E-vitamiinitasot. Silmäpussit, turvotus ja tummat silmänaluset ovat merkki kroonisesta väsymyksestä, eli lepo on myös tarpeen näiden ihovaivojen päihittämiseksi.