Kotisi on kehtosi – Täydellinen paikka rentouttavalle kylpylälle

Missä olomme on mukavin, vapain ja yksinkertaisesti onnellisin? Kotona tietenkin. Voit olla oma itsesi ja kotona saa parhaan mahdollisen levon. Tästä turvapaikasta kannattaa siis ottaa kaikki irti ja tehdä siitä oman kylpylän, joka tarjoaa samoja hoitoja kuin eksklusiiviset kauneushoitolat. Miten se sitten tehdään? Tässä muutama tapa hemmotella itseään kotona ja rentouttaa sekä kehoa että mieltä.

1. Rentoutus = kylpy

Kyseessä ei tietenkään voi olla ihan tavallinen kylpy – tee siitä täydellinen: ota kylpysuolia (laventelisuolan tuoksu on kaikkein rentouttavin), tuoksuöljyjä ja suitsuketeline, tuoksukynttilöitä… Toisin sanoen, luo epätavallinen mutta miellyttävä ja rentouttava hajumaailma kylpyhuoneeseen, jotta voisit levätä ja rentoutua kuplivien kylpysuolien, ihanien tuoksujen ja pöyheän vaahdon avulla. Kynttilät ja rentouttavat musiikki lisäävät tunnelmaa. On hyvä kuitenkin muistaa, että kaikkein rentouttavintakaan kylpyä ei voi käyttää liikaa – ihon tulisi olla lämpimässä vedessä maksimissaan 20 minuuttia. Pidempi kylpy saa aikaan epämukavia vaikutuksia – se kuivaa ihoa elvyttämisen ja rauhoittamisen sijaan.

2. Tuoksuva kuorinta – mukava vartalohoito

Kylvyt ja tuoksut tekevät ihmeitä aisteillemme mutta olisi hyvä tehdä jotain aidosti hyödyllistä iholle. Ota käyttöön vartalokuorinta ja hiero ihoa hellävaraisesti pyörivin liikkein. Kuorintoja voi ostaa kaupasta mutta kotona tehdyt kuorinnat ovat myös loistavia. Sekoita kahvipuruja luonnolliseen öljyyn (tai oliiviöljyyn) ja lisää 2-3 tippaa eteeristä öljyä. Jos haluat nauttia selluliittia vastaan taistelevista vaikutuksista, lisää eteeristä öljyä greipistä.

Toisia keittiöstä löytyviä selluliittivastaisia ainesosia ovat sokeri, Himalajan suola ja kaurahiutaleet.

3. Kuplapilvi kasvoilla!

Kasvot ottavat myös mielellään vastaan helliä hierontoja. Nyt se on saanut kosteutta ja imee itseensä enemmän aktiivisia ainesosia kylvyn ja kylpyhuoneeseen levinneen höyryn ansiosta. On täydellinen aika kasvonaamiolle. Kuplivat vaahtonaamiot ovat suosittuja juuri nyt – ne eivät ainoastaan kosteuta ihoa ja tarjoa niille happea, vaan ne sopivat myös täydellisesti kylpylähoitoihin, koska ne muuttuvat kasvoilla kuplivaksi pehmeäksi vaahdoksi. Tätä nerokasta ja rentouttavaa sensaatiotuotetta voi kokeilla omassa kotikylpylässä.

4. Hiusten kylpylä – itämaiset, luonnolliset öljyt

Jos hiuksiin haluaa palauttaa niiden eloisuuden, kosteuden ja kiillon – luonnolliset öljyt ovat loistava valinta. Niiden avulla tehdään itämainen öljyhoito. Kyseessä on vanha hiushoito, jota intialaiset naiset ovat rakastaneet ja käyttäneet jo vuosia. Parasta on valita hiustyypille sopivin sekoitus raffinoimattomia ja kylmäpuristettuja öljyjä. Hyötyjä on monia – hoito paikkaa hiuksia, kosteuttaa niitä ja rentouttaa päänahkaa. Hiusten ja päänahan öljyhoito on mullistava kylpylähoito – löydät varmasti sen mystiset voimat ja upeat hiushyödyt. Säännöllisesti tehtynä hiusöljyhoito parantaa hiusten rakennetta, suojaa vaurioilta ja myrkyiltä sekä stimuloi hiustuppia ja tukee hiuskasvua. Valmistaudu kasvaviin vauvahiuksiin ja vahvoihin, tuuheisiin sekä hehkuviin hiuksiin.

Hiusten öljyämisessä on myös toinen etu: kun valittu öljy vaikuttaa hiuksissa, voi todella rentoutua hyvän musiikin, kirjan tai TV-sarjan parissa.

5. Jalat ja kädet kylpylässä

Jalat ja kädet tarvitsevat yhtä paljon huomiota kuin muut vartalonosat. Pelkkä voide ei riitä, joten tarjoa myös käsille ja jaloille rentouttava kylpy silloin tällöin. Upota jalat lämpimään veteen valitulla jalkasuolalla. Kylvyn jälkeen jalat toivottavat kosteuttavan voiteen tervetulleeksi.

Kädetkään eivät kieltäydy mukavasta kylvystä – pidä ne lämpimässä vedessä (jossa on 2 lusikallista luonnollista öljyä ja yksi lusikallinen sitruunamehua) noin 10 minuuttia. Tämä kylpy ravitsee ihoa ja vahvistaa kynsiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *