Poskipuna: kuinka valita oikea sävy?

Meikkiasiantuntijoiden mukaan meidän kaikkien tulisi ajatella poskipunaa luottokosmetiikkana, joka voi myös poistaa ikääntymisen merkkejä kasvoiltamme. Kun asiaa pohdiskelee tarkemmin, on helppo ymmärtää, että puna poskilla todella toimii – se saa meidät näyttämään nuoremmilta ja terveemmiltä.

Olen täysin samaa mieltä tästä väitteestä! Kun posket hehkuvat kauniin vaaleanpunaisina, kasvonpiirteet muuttuvat jotenkin vähemmän teräviksi, ja koko yleisilme näyttää tyttömäisemmältä. Tätä vaikutusta et tietenkään saa aikaan, ellet osaa käyttää poskipunaa oikein. On sanomattakin selvää, että poskipuna, joka sopii täydellisesti ihonväriisi, on ehdoton edellytys. Mutta miten löytää sellainen?

Poskipuna ja ihonväri

Ihonväri on avaintekijä, joka on analysoitava ennen kuin ostat uuden poskipunan. Jos onnistut sovittamaan poskipunan sävyn ihosi sävyyn, joka on joko viileä tai lämmin, olet oikeilla jäljillä. Vain silloin voit odottaa, että meikkisi näyttää virheettömältä ja kasvosi nuorentuvat maagisesti ainakin muutaman vuoden. Vaalean ihon kanssa kannattaa suosia vaaleita ja pastellisia sävyjä. Muista: mitä tummempi iho on, sitä täyteläisempi poskipunan sävyn tulisi olla. Viimeinen neuvoni on: lämpimän sävyinen värikosmetiikka näyttää huonolta viileällä ihonsävyllä, eivätkä viileän sävyiset meikkituotteet näytä hyvältä lämpimällä ihonsävyllä.

Mikä on oikea tapa levittää poskipuna?

Jotta poskipunan levitys ei menisi pieleen, ota pörröinen ja melko iso sivellin, pyyhkäise sillä mieleisesi poskipunan läpi ja napauta sitä kättäsi tai peilin reunaa vasten ylimääräisen tuotteen poistamiseksi. Muuten saatat maalata kasvoihisi kammottavan ja vahvan vaaleanpunaisen jäljen. Yritä levittää väriä mahdollisimman varovasti, alkaen silmien yläpuolelta liu’uttamalla sivellintä poskille, päätä lopuksi nenän sivuille. Toista nämä vaiheet muutaman kerran, jotta voit levittää poskipunaa vaiheittain sopivan sävyn saavuttamiseksi. On paljon helpompaa tehostaa vaikutusta (lue: tehdä poskipunasta voimakkaampi) vähitellen kuin poistaa kosmetiikkaa, jos sitä sattui levittämään liikaa.

Asiantuntijoiden kolme parasta poskipunavinkkiä

  1. Jos haluat, että poskipuna antaa sinulle hienovaraista kiiltoa, yhdistä se highlighteriin. Tämä temppu hoikentaa kasvojasi ja korostaa poskiasi. Muista kuitenkin, että sinun on käytettävä pohjalla mattapintaista meikkivoidetta ja puuteria.
  2. Yhdistä huulipuna poskipunan kanssa luodaksesi luonnollisen näköisen vaikutelman. Onneksi noudatettavat neuvot ovat yksinkertaisia. Jos poskipunasi on vaaleanpunainen, valitse huulipuna, joka on myös vaaleanpunainen. Kun poskipunassasi on oransseja sävyjä, valitse korallihuulipuna.
  3. Jos sinulla on vaikeuksia sovittaa poskipuna huulipunan kanssa, luovu ensimmäisestä – voit nimittäin käyttää huulipunaa poskipunan vaihtoehtona. Vain silloin voit olla 100-prosenttisen varma, ettet sotke värejä ja sävyjä. Nappaa vain vähän huulipunaa esimerkiksi sormenpäähäsi ja levitä sitä poskipäille. Tällä yksinkertaisella tavalla luot luonnollisen näköisen vaikutelman. Tällaiset meikkitekniikat auttavat sinua pääsemään eroon väsyneen näköisistä kasvoista.

Etsitkö hyvää poskipunaa? Sinulla on valinnanvaraa!

  • PURISTETTU POSKIPUNA – tämä on kaikkien poskipunien klassikko. Tiesitkö, että ohimoille ja yläluomille levitetty poskipuna saa ihosi hehkumaan? Käytä tarkoitukseen sopivaa meikkisivellintä levittääksesi poskipuna oikein.
  • VOIDEMAINEN POSKIPUNA – tämän tyyppinen poskipuna levitetään joko sormenpäällä tai pienellä meikkisienellä. Se ei ole vain erittäin pigmenttinen, vaan koostumuksensa ansiosta tällainen poskipuna myös sulautuu ihoon saumattomasti ja antaa luonnollisen näköisen vaikutelman. Se sopii täydellisesti sellaisille, jotka ovat vasta-alkajia meikkauksessa.
  • NESTEMÄINEN POSKIPUNA – tämä poskipuna luo ihastuttavia puoliksi läpinäkyviä efektejä ja jättää kasvoille terveen kiillon. Voit käyttää nestemäistä poskipunaa huulikiillon korvikkeena. Toisin sanoen nestemäinen poskipuna voi olla hengenpelastajasi, jos huomaat, että suosikkihuulikiiltosi on loppunut tai kadonnut.
  • POSKIPUNAPUIKKO – paras versio poskipunasta meikkauksen ammattilaisille. Sen avulla voit muotoilla kasvoja. Poskipunapuikko on ”tarkkuusväline” ja kestää pitkään, mutta sen levityksessä saatetaan tarvita hieman enemmän kärsivällisyyttä.