Poista turvotusta ja väsymyksen merkkejä silmänympärysalueelta

Jos olet nukkunut huonosti, voit silmänympärysalueen hoito poistaa väsymyksen merkkejä kasvoiltasi. Mikäli vietät pitkiä aikoja tietokoneen ruudun ääressä, voit käyttää silmänympärysalueen hoitoa myös helpottamaan väsyneitä silmiä. Jos sinulla on tummat silmänaluset, voit hoito auttaa kirkastamaan ihoa ja palauttaa hehkun kasvoillesi. Silmänympärysalueen hoito on halpa ja yksinkertainen tapa pitää hyvää huolta silmänympärysihosta. Kokeile sitä, et pety!

Kun kuulemme sanan silmänympärysihon hoito, mieliimme piirtyy aivan varmasti kuva naisen kasvoista, jonka silmät on peitetty vihreillä kurkkuviipaleilla, jotka usein muodostavat räikeän kontrastin myös naisen kasvoille levitetyn kasvonaamion valkoisuuden kanssa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että on olemassa muitakin kotikonsteja, jotka hoitavat väsyneiden silmien lisäksi myös muita silmänympäryksen ihoon liittyviä ongelmia. Hyvä uutinen on tietysti se, että voit valmistaa useimmat niistä käyttämällä ainesosia, joita sinulla on jo kotona keittiönkaapeissasi, ja luoda räätälöityjä ratkaisuja juuri sinun tarpeisiisi.

Silmänympärysalueen kompressio: hyödyt

Kompressio on helppo tapa ratkaista monia iho-ongelmia käymättä lääkärille. Se toimii hyvin esimerkiksi väsyneiden, kipeiden ja ärtyneiden silmien hoitoon. Kotikompressiolla on myös mahdollisuus rauhoittaa silmänympärysihoa, kun se on kuiva, turvonnut ja tummunut. Kompressiota voidaan suositella käyttämään, jos haluat vähentää ja hoitaa näytön ääressä vietettyjen pitkien tuntien, unenpuutteen, liiallisen stressin ja jopa allergioiden haittavaikutuksia. Hyvin valmisteltu silmänympäryshoito voi auttaa kirkastamaan ihoa ja rauhoittaa ärsytystä, jolloin iho näyttää taas raikkaalta ja kosteutetulta. Ja voit saada kaiken tämän kuluttamatta omaisuuksia, sillä kotona tehtävän silmänympäryshoidon luominen maksaa vähemmän kuin satunnaisen silmänympärysvoiteen ostaminen. Jos tummat silmänaluset ja turvotus siis vaivaavat sinua, ota selvää miten voisit hyötyä kompressiosta.

Silmänympärysihon kompressio: viileää vai lämpöistä?

Luonnollisestikin silmäkompressiot eroavat paitsi ominaisuuksiltaan (lisää alla), mutta myös lämpötilaltaan. Voit hyödyntää joko viileää tai lämmintä silmäkompressiota. Kumpi on sinun suosikkisi?

  • Viileä silmäkompressori auttaa hoitamaan ärsytyksiä, allergisia reaktioita, tulehduksia ja turvotusta. Lämpötilan ei tietenkään pitäisi olla jääkylmää vaan vain viileää. Tällainen silmäkompressio on hyvä pitää silmillä, kunnes sen lämpötila saavuttaa kehon lämpötilan, mikä kestää hieman lähtölämpötilasta riippuen noin 20 minuuttia.
  • Lämmin silmäkompressi toimii paremmin, kun sitä käytetään lievittävänä hoitomuotona (kipulääkkeenä) ja ärsytysten (esim. silmänpohjan) rauhoittamiseen. Useimmiten tällaiset silmäkompressit tehdään kamomillasta ja silmäpastillista. Jos päätät käyttää lämpösilmäkompressiota, varmista, että se ei ole liian kuuma, jotta vältät liiallisen kuumenemisen ja loukkaantumisen.

TOP 4: Kotona käytettävät silmäkompressiot

KURKKUINEN SILMÄKOMPRESSIO

Numero 1 on – tietenkin – kurkkuinen silmäkompressi, jonka kaikki tuntevat aivan varmasti. Se on superhelppo valmistaa, sillä sinun tarvitsee vain viipaloida viileä kurkku ja antaa sen sitten olla silmilläsi noin 15 minuuttia. Tällainen kurkkusilmänympäryshoito vähentää loistavasti turvotusta ja hoitaa kuivunutta sekä ärtynyttä ihoa. Kurkun varastoima valtava määrä vettä kosteuttaa ihoa, ja K-vitamiini auttaa turvotuksen poistamisesta, ihon kirkastumisesta ja silmänympärysihon pehmeydestä.

TEESILMÄKOMPRESSIO

Teesilmäkompression valmistaminen on toinen helppo ja luotettava ratkaisu. Sinun täytyy vain ensin hauduttaa kaksi teepussia ja asettaa ne sitten silmillesi. Erikoista on, että teesilmäkompressio tuo hyötyjä riippumatta siitä, ovatko pussit viileitä vai lämpimiä. Jos haluat saada hoidosta kaiken hyödyn irti, valikoi kaupan hyllyltä laadukasta vihreää teetä, koska se sisältää runsaasti hyödyllisiä antioksidantteja. Vihreä tee supistaa kapillaareja ja vähentää parhaiten turvotusta. Lisäksi se hoitaa tulehduksia ja parantaa ihon kimmoisuutta nuorekkaan ulkonäön saavuttamiseksi.

KAMOMILLAINEN SILMÄKOMPRESSIO

Kamomilla tunnetaan ihoa kirkastavista ominaisuuksista, mutta ilmeisesti sillä on muutakin annettavaa. Tällä yrtillä on itse asiassa tulehdusta, bakteereja ja kipua lievittävä vaikutus, ja siksi kamomillakompressio auttaa esimerkiksi sidekalvotulehdukseen. Kamomillasta tehdyt silmänympäryskompressiot hoitavat ärsytystä, punoitusta ja kutinaa sekä vähentävät turvotusta. Jos haluat kokeilla, hauduta kamomillaa ensin hetki, jäähdytä se sitten, upota pumpulipalloja infuusioon ja pidä niitä silmilläsi 20 minuutin ajan.

MAITOKOMPRESSIO SILMILLE

Harva tietää, että maito on loistava ainesosa, kun haluat vähentää silmiesi turvotusta. Viileä maito tekee periaatteessa samanlaisen efektin kuin esimerkiksi jääkuutiot, joita käytetään kaventamaan kapillaareja ja kosteuttamaan ihoa, mutta ei siinä vielä kaikki. Maitokompressio vähentää myös turvotusta, minimoi silmänympärysihon veltostumista ja kirkastaa tummia silmänalusia, joten se on todella monipuolinen ratkaisu. Suosittelemme käyttämään maitokompressiota upottamalla vanulaput viileään maitoon ja antamalla niiden olla silmilläsi 15 minuuttia.