Talven 8 Kauneudenhoitosääntöä

Jäätävä pakkanen, lumi ja hyytävä tuuli ovat armottomia vastuksia iholle… Talvella lopputulos on hiusvauriot, ihon ärsyyntyminen, heikot ripset ja kulmakarvat. Miten itsensä voi pelastaa ulkona odottavalta pakkaselta ja sisätilojen lämmitykseltä?

Talven 8 Hius- ja ihonhoitosääntöä

1. Vähennä lämpöä

Lämpö on mukavaa. Lämmitetty ilma on kuitenkin äärimmäisen kuivaa, tuhoaa ihon ja altistaa verisuonet vaurioille. Tämän takia kannattaa varmistaa, että sisällä on tarpeeksi kosteaa – hanki vaikka ilmankosteuttaja. Lämpöpatterit voi myös sammuttaa aina ulos lähtiessä välttyäkseen liialliselta lämmöltä ja verisuonien vaurioittamiselta.

2. Muista pestä kasvot huolella

Puhdistus on ihonhoidon A ja Ö – eikä vain talvella. Vuodenaika saa talirauhasemme tuottamaan enemmän talia, joten puhdistaminen on lähes pakollista. Hyvän miselliveden lisäksi kasvokuorinnat ovat hyvä idea – ne toimivat tehokkaasti ja irrottavat kuolleita ihosoluja. Kuorinta stimuloi myös ihon itseparannusta ja uudistusta, eli se kannattaa tehdä ainakin kerran viikossa.

3. Lisää luonnollisia öljyjä kauneudenhoitoon

Luonnolliset öljyt ovat paras tuttavuus iholle ja hiuksille talvella. Ne sopivat koko vartalon hoitoon, myös kasvojen ja jalkojen! Niitä voi myös käyttää kotona tehtävään hiusöljyhoitoon. Rasvahappojen, vitamiinien ja kasvisterolien ansiosta öljyt voivat elvyttää hiuksia ja ihoa, vahvistaa hiustuppia, puhdistaa päänahkaa sekä suojata ihoa haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä (pakkanen, kova tuuli, keskuslämmitys).

4. Käytä aurinkovoidetta

UVA- ja UVB-säteily on hyvin haitallista, tuhoaa ihoa ja vanhentaa silmänräpäyksessä. Ihoa täytyy suojata auringonsäteiltä myös talvella (etenkin lasketellessa tai vuorilla). Mitä korkeammalle suuntaa, sitä enemmän UV-säteet osuvat sinuun. Asioiden pahentamiseksi, auringonvalo heijastuu lumesta. Käytä voidetta korkealla SPF-suojalla ja muista levittää voidetta uudelleen 2-3 tunnin välein.

5. Käytä ripsi- ja kulmakarvaseerumia

Talvella jopa kaikkein vahvimmat ripset ja paksummat kulmakarvat heikentyvät. Karvat muuttuvat myös haavoittuvammiksi vaurioita kohtaan. Sekä ripset että kulmakarvat tulevat toivottamaan vahvistavan seerumin tervetulleeksi. Tuotteiden käyttö on todella yksinkertaista ja nopeaa: tuotetta täytyy vain muistaa laittaa ripsi/kulmakarvarajaan kerran päivässä.

6. Muista suojata kädet – käytä hanskoja

Käsien iho vaurioituu helposti ja edes kaikkein suosituin ja kuumin manikyyri ei auta. Jos käsien ihon ennenaikaiselta ikääntymiseltä haluaa välttyä – kannattaa käsivoiteen lisäksi käyttää hanskoja, sillä ne suojaavat ihoa.

7. Hanki kalaöljyä ja hyviä rasvahappoja

Tyydyttymättömät rasvahapot ovat tärkeitä kehon toiminnalle. Talvella ne ovat erityisen hyödyllisiä vapaita radikaaleja vastaan. Rasvahapot raffinoimattomissa öljyissä toimivat loistavasti kasvojen seerumina, joka suojaa saasteilta ja oksidatiiviselta stressiltä.

8. Suojaa huulia ja hiuksia

Kaikki muistavat tämän kohdan kauneudenhoitorutiinissa. Huulet ovat ensimmäinen talvella kuivuva kehon osa. Kanna aina huulirasvaa mukanasi ja hiero hieman luonnollista öljyä hiusten latvoihin ennen ulos lähtemistä – se suojaa hiuksia vaurioilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *