Bambu-, riisi- tai banaanijauhe – mikä niiden ero on ja mikä niistä pitäisi valita?

Etsitkö luonnollista puuteria ihollesi? Olet varmasti selvittänyt, että kaikki suositut kosmetiikkamerkit tarjoavat banaani-, riisi- ja bambupuuteria. Banaanipuuteri jättää kellertävän, lämpimän hehkun iholle, bambu- ja riisipuuterit ovat lähes identtiset: valkoiset ja pehmeät. Mikä niiden ero on? Mikä puuteri tulisi valita?

Riisipuuteri – kenelle?

Riisipuuteri on irtonaista ja silkkistä, jonka huomaa kosketuksessa. Täydellinen heille, joilla on rasvainen iho, sillä tali imeytyy puuteriin ja puuteri vähentää ihon kiiltoa – lopputulos on tunteja kestävä kaunis ja raikas iho. Puuteri tarjoaa myös luonnollisen lopputuloksen. Kaikki eivät tiedä, että riisipuuteria voi käyttää viimeistelyyn sekä ennen meikkivoidetta. Puuteri ei sisällä talkkia, eli se ei tuki ihohuokosia.

Bambupuuteri – kenelle?

Tiesitkö, että bambupuuteri tehdään tietyntyyppisestä bambusta? Sitä kasvaa vain Intiassa. Puuteri on 100 % luonnollinen ja se on varmasti loistava sekä edullinen vaihtoehto kalliille mineraalipuuterille. Puuterissa on upeita antibakteerisia ominaisuuksia (paremmat kuin riisipuuterissa), eli aknesta kärsivät arvostavat sitä taatusti. Lisäksi puuteri elvyttää ihoa.

Tuotetta suositellaan kaikille ihotyypeille, ei vain rasvaiselle. Bambupuuterien säännöllinen käyttö parantaa ihon kuntoa. Muista valita laadukas tuote: luonnollinen bambupuuteri sisältää 90 % silikaa. Siinä ei tulisi olla silikoneja tai keinotekoisia väriaineita.

Banaanipuuteri – kenelle?

Banaanipuuteri – kuten alussa mainittiin – on hieman kellertävä, eli sitä ei voi käyttää mihin tahansa. Värin takia puuteria suositellaan tummemmille ihotyypeille, esimerkiksi oliivinväriselle iholle. Tuote sopii täydellisesti kaikille ihotyypeille, niin meikin viimeistelyyn kuin asettamiseen. Lopputulos on samettisen pehmeä.

Puuteri on erittäin kevyt ja sopii siksi käytettäväksi kesäisin – se sopii ruskettuneelle iholle, eikä se vaalenna ihoa. Banaanipuuteri sopii hyvin couperosaiholle.

Miten kaikkia puutereita käytetään?

Vaativatko puuterit jotain erityistä käyttötapaa? Vain kohtuukäytöllä on väliä – voit asteittain käyttää enemmän puuteria. Puuteria on paras levittää suurella harjalla, muuten kasvoille saattaa ilmestyä ei-toivottuja läikkiä puuteria. Nämä kosmetiikkatuotteet ovat erittäin tehokkaita ja niitä ei tarvitse paljoa ihon rasvaisuuden vähentämiseksi. On parempi lisätä puuteria vähitellen rasvaisuuden poistamiseksi, sillä jos puuteria laittaa kerralla liikaa, se tulee kerääntymään kaikkiin ryppyihin ja koloihin. Näin kauneusvirheet näkyvät entistä enemmän.