Kuinka saada sädehtivä hymy ja super valkoiset hampaat?

Upeat valkoiset hampaat, herttainen hymy – kuulostaa kaikkien unelmalta. Valkoiset hampaat lisäävät itseluottamusta ja saavat ihmiset tuntemaan itsensä itsevarmemmiksi. Jaammekin nyt vinkkejä hampaiden valkaisemiseen ja kerromme kuinka ihan jokainen voi saada virheettömän, valkoisen hymyn!

On hyvä muistaa ensin muutamia keskeisiä faktoja. Hampaiden väri ei riipu vain hyvästä suuhygieniasta. Siihen vaikuttavat myös geenit ja kiilteen paksuus: mitä ohuempi se on, sitä tummemmalta hammas näyttää. Valkoinen ei ole suinkaan hampaiden ainoa väri, sillä niissä voi olla harmaan, sinisen tai keltaisen eri sävyjä. Siksi joskus emme vain yksinkertaisesti voi saavuttaa unelmoimaamme valkoista sävyä yrityksistämme huolimatta. Värin ei kuitenkaan pitäisi olla ainoa asia, johon keskitymme. Suun pitäminen terveenä ja puhtaana on tärkeintä. Valkoisinkaan hammas ei näytä upealta, jos siitä ei pidetä hyvää huolta.

Miten saada valkoisemmat hampaat?

Ruoka, jota syömme, on meidän valittavissa, ja onneksi voimme tehdä joitakin muutoksia ruokavalioomme saadaksemme valkoisemman hymyn. Kahvi ja tee jättävät tahroja aivan kuten savukkeetkin (jotka vaikuttavat tietysti myös koko kehoon). Niistä on hyvä luopua, tai ainakin vähentää tummien juomien käyttöä. Ensimmäiset vaikutukset näkyvät jo muutaman viikon kuluttua!

Mitä sitten seuraavaksi?

Mene hammaslääkäriin poistamaan hammaskivi. Valittavana on muutamia hoitomuotoja, ja asiantuntija osaa kertoa, mikä sopii sinulle parhaiten: ultraääni vai hionta? Molemmat saavat hampaat näyttämään heti paremmilta.

Vinkkejä kotiin, joilla saat hampaat valkoisemmiksi. Mutta ovatko ne tehokkaita?

Kotikonsteilla voidaan saada hyviä tuloksia jo muutaman päivän kuluttua. Kokosimme yhteen niistä suosituimmat.

  • Lisää hieman ruokasoodaa hammastahnaan.
  • Harjaa hampaasi aktiivihiilellä ja kookosöljyllä. Tämän voit tehdä vaikka joka päivä.

Nämä keinot ovat paitsi budjettiystävällisiä, mutta myös helppoja tehdä. Ne voivat kuitenkin osoittautua sopimattomiksi herkille hampaille aiheuttaen yliherkkyyttä ja kiilteen vaurioitumista. Tässä tapauksessa sinun tulisi käydä hammaslääkärillä.

Kannattaa kehittää hyvä suunhoitorutiini ja käyttää juuri sinulle sopivia tuotteita, jotta voit nauttia häikäisevästä hymystä ja valkoisista hampaista!

Ensinnäkin muista harjata hampaat huolellisesti ja säännöllisesti, mieluiten jokaisen aterian jälkeen. Hankkia hammastahna, joka on rikastettu aktiivihiilellä, koska sillä on valkaiseva vaikutus ja se voi kirkastaa hampaita muutamalla sävyllä. Kärsivällisyys ja se, ettet lannistu heti alussa, on avain menestykseen – hymysi tulee varmasti sädehtimään!