Mikä on mesoterapia?

cosmetic-mesotherapySe suoritettiin ensimmäisen kerran 90-luvun puolivälin paikkeilla. Lisäksi, se sisältää aktiivisten aineiden tarjoamisen suoraan taudin vahingoittamille alueille. Toisin sanoen, se on ei-kirurginen, ulkoinen hoito, joka suoritetaan dermatologian ja esteettisen lääketieteen alueella.

Mesoterapiaa, johon viittaamme, luonnehditaan sen useilla versioilla. Neulamesoterapian aikana ravitsevat aineet asetetaan syvälle ihoon käyttäen apuna erittäin ohuita neuloja tai laitetta, joka tekee pieniä reikiä. Neulaton mesoterapia on ei-invasiivinen, lääketieteellinen hoito, joka perustuu korkeataajuista sähkövirtaa tuottavan laitteen käyttöön. Kolmannella tekniikalla, ultraäänellä, tarkoitus on lisätä aktiiviset aineet ultraäänitekniikalla. Viimeistä, lääketieteellistä terapiaa, joka perustuu ravitsevien aineiden tarjoamiseen suoralla virralla, kutsutaan iontoforeesiksi.

Yleisesti mesoterapiaa käytetään urheiluvammoihin, lihasten ja nivelien särkyihin sekä kipuihin, nestehukasta kärsivään ihoon, ryppyihin, raskausarpiin, selluliittiin sekä kaljuuntumiseen. Mitä tulee kontraindikaatioihin, niihin sisältyvät raskaus, imetys, allergia, diabetes, dermiksen tulehdus, syöpä sekä taipumus arpiin. Mesoterapian aikana käytetyt aineet ovat esimerkiksi kofeiini, hyaluronihappo, kasviuutteet ja vitamiinit.

Ensinnäkin, ennen mesoterapia hoitoa suositellaan puudutusvoiteen käyttöä. Koko hoito kestää keskimäärin puoli tuntia ja toistuvuus riippuu hoidon tarkoituksesta. Kasvojen, kaulan ja rintakehän ihon nuorentaminen suoritetaan joka toinen tai viides viikko. Yleisesti kolmesta viiteen hoitoa suositellaan tässä tapauksessa. Sen lisäksi, muutaman kuukauden välein, voi käydä niin sanotusta ylläpitohoidossa, jonka tarkoitus on pidentää saavutettujen tuloksien kestoa. Tämän hoidon avulla lopputulos voi pysyä jopa kolme vuotta. Hoito, joka koskee lantion, reisien tai takapuolen selluliittiä, suoritetaan joka toinen viikko ja sessioiden minimimäärä on neljä. Jotta mesoterapian tulokset saataisiin näkyvämmäksi, toimenpide suositellaan yhdistämään fyysiseen aktiivisuuteen, hierontoihin, sekä rasvaisten ruokien, alkoholin, kahvin ja tupakan jättämiseen. Päänahkaa koskeva mesoterapiahoito toistetaan joka toinen tai neljäs viikko.

Tiivistettynä mesoterapia tuo nopeita tuloksia ja siinä on minimaaliset sivuvaikutukset. Heti hoidon jälkeen voi ilmetä punoitusta, mustelmia tai veren vuotoa. On suositeltavaa suojata iho auringonsäteiltä ensimmäisten, useiden päivien ajaksi tämän lääketieteellisen hoidon jälkeen, välttääksesi värjääntymisen muodostumista lävistetyille alueille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *