Nopeat tavat saada valkoisemmat hampaat kotona

Jos pidät kahvista tai teestä, hampaiden väri on saattanut muuttua. Onneksi on olemassa helppoja ja vaivattomia kotikonsteja, joiden avulla voi saada ihanan hymyn ja upean valkoiset hampaat!

1. Valkoisemmat hampaat aktiivihiilellä

Aktiivihiiltä käytetään usein vatsaongelmien hoitoon. Se on ilmeisesti myös loistava apu hampaiden valkaisussa ja upean hymyn saamisessa. Sitä on erittäin helppo käyttää, sillä lisäksi tarvitaan vain vettä ja hammasharja. Miten sitä käytetään?

Murskaa hiilitabletti kulhossa. Kostuta hammasharja vedellä ja pistä hiilijauhetta harjaksille. Pese hampaat hellävaraisesti mustalla jauheella. Huuhtele suu ja varmista, että suuhun ei jää mustia kohtia. Siinä se! Harjaa hampaat tällä tavalla säännöllisesti.

2. Valkoisemmat hampaat sitruunamehulla

Sitruunamehu on hyvin tunnettu DIY-hampaidenvalkaisija. Hapot kirkastavat hammaskiillettä ja poistavat kahvin tai teen jättämiä jälkiä. Sitruunamehu on hellävarainen mutta tehokas tapa valkaista hampaat, eli sitä voi käyttää vaikka päivittäin. Sitruunamehun juominen veden kanssa on helpoin tapa.

3. Valkoisemmat hampaat ruokasoodalla

Ennen vanhaan naiset valkaisivat hampaitaan ruokasoodan avulla ja se on edelleen yksi suosituimmista tavoista valkaista hampaat. Sekoita 2 lusikallista ruokasoodaa 1 lusikalliseen vetyperoksidia ja nauti nopeista vaikutuksista. Levitä tahna hampaille ja harjaa hellävaraisesti kahden minuutin ajan.

4. Valkoisemmat hampaat kookosöljyllä

Tiesitkö, että kookosöljy valkaisee hampaita? Lisäksi öljy desinfioi suuta, ehkäisee bakteerien ja sienien lisääntymistä sekä hidastaa hampaiden heikkenemistä! Kookosöljyä on erittäin helppo käyttää: laita lusikallinen kookosöljyä suuhun ja purskuttele 5–10 minuutin ajan. Sylje lopulta öljy pois.

Voiko ruokasooda ja muut kotikonstit olla haitallisia hampaille?

Jos väittäisimme, että ruokasooda on täysin turvallista ja sitä voi käyttää mielin määrin… valehtelisimme. Vaikka soodan vaikutukset ovat upeat, hammaslääkärit pyytävät meitä olemaan varovaisia. Ruokasoodassa ei itsessään ole valkaisevia ominaisuuksia, se vaan irrottaa plakkia. Ruokasoodan liikakäyttö voi aiheuttaa hammaskiilteen vaurioita ja siten läikkien ja plakin lisääntymiseen. Käytä sitä vain silloin tällöin.

On olemassa kymmeniä erilaisia menetelmiä saada valkoisemmat hampaat ja kauniimpi hymy, esimerkiksi banaanin- tai appelsiininkuoren käyttö tai hieman kummallisempi vaihtoehto – raa’an sipulin syönti. Hampaiden harjaaminen mansikoilla auttaa ilmeisesti myös (ne sisältävät kirkastavia happoja sitruunan tapaan). Kaikki kotikonstit toimivat varmaan jollain tasolla ja ovat täysin turvallisia silloin tällöin käytettynä.