TOP 4 kauneustrendiä – mitkä trendit ovat kuumimmillaan ihonhoidossa ja meikkauksessa?

Meikkaus- ja kauneusalan trendit muuttuvat vuosi toisensa perään. On kuitenkin muutamia kauneustrendejä, jotka pitävät pintansa vuodesta toiseen. Tiedätkö, mitkä niistä ovat suosituimpia? Tässä 4 kauneustrendiä, jotka kannattaa pitää mielessä!

1 Iho täynnä hehkua -trendi

Terve hehku on yksi niistä trendeistä, jotka valtasivat sosiaalisen median ja tuhansien naisten sydämet. Niin kuin pitääkin! Eihän mikään ole kauniimpaa kuin hehkuva iho. Nuoremmilta ja terveemmiltä näyttävien kasvojen salaisuus on säteilevä, täynnä elämää oleva iho.

Ilmeisesti hehkuva vaikutus voidaan saavuttaa monellakin eri tavalla. Meikissä kannattaa käyttää yleensä highlighteria sen eri muodoissa – parhaiten toimii satiinihelmimäinen highlighter, jotta vältät keinotekoisen näköiseltä vaikuttavan hehkun. Kannattaa kuitenkin harkita, että ihon säteileväksi tekeminen aloitetaan sisältäpäin huolehtimalla sen kunnollisesta kosteutuksesta ja käyttämällä C-vitamiinia sisältävää kosmetiikkaa, esimerkiksi kasvoseerumia.

2 Kosmetiikassa käytetty superfood -trendi

On erittäin tärkeää käyttää laadukasta kosmetiikkaa, ja tästä syystä muutaman vuoden ajan yksi suosituimmista trendeistä on suuntaus, joka keskittyy niin sanottujen superfoodien käyttöön ihonhoitotuotteiden koostumuksessa. Nämä ovat ainesosia, jotka tunnet ehkä jopa melko hyvin keittiöstäsi, koska ne sisältävät runsaasti hyödyllisiä aineita, jotka vaikuttavat ihoon parhaalla mahdollisella tavalla. Useimmiten kosmetiikassa käytettyjä superfoodeja ovat esimerkiksi lehtikaali, pellavansiemenet, merisarviapila, aloe vera, chia-siemenet, erilaiset levät tai villiruusu. Tällainen ainesosa voi olla uutteen tai öljyn muodossa – tärkeintä on, että se on kyseisen kosmetiikkatuotteen INCI-listauksen alussa, sillä se on tae siitä, että jokainen tippa seerumia tai voidetta sisältää sitä paljon.

3 Happopohjainen hoitotrendi

Ihonhoidossa on tullut yhä suositummaksi erilaiset hapot. Vielä jokin aika sitten olimme paljon varovaisempia niiden käytön suhteen ja suhtauduimme jopa hieman pelokkaasti niihin, mutta nykyään niistä on tullut pysyvä osa kauneusrituaaliamme. Tämä on itse asiassa hyvä asia, sillä oikein valitut hapot ovat tae kauniista, sileästä ja hehkuvasta ihosta, jossa ei ole värimuutoksia – ne poistavat aknea, kirkastavat ihon läiskiä ja tasoittavat ryppyjä.

Happoja käytetään useimmiten kauneushoitoloissa tehtävissä ammattimaisissa hoidoissa. Siellä niitä käytetään kuitenkin korkeampina pitoisuuksina ja niillä on voimakkaampi vaikutus. Siitä huolimatta voit nyt helposti käyttää happoja kotihoidossasi valitsemalla hellävaraisia happoja sisältäviä voiteita, geelejä tai kasvonaamioita.

Muista kuitenkin välttää happojen käyttöä kesällä. Miksi? Hapoilla tiedetään olevan voimakas kuoriva vaikutus, joka poistaa kuolleet ihosolut ja kaiken, mitä on kerääntynyt ihollesi – myös luonnollisen suojakerroksen. Siksi hapot voivat tehdä ihosta alttiimman esimerkiksi auringonsäteille, kunnes hydrolipidikerros on palautunut.

4 Kirkastava suuntaus

Onneksi ajat, jolloin halusimme esitellä rusketusta ja jolloin halusimme tummentaa ja muotoilla ihoa, ovat kaukana takana. Nykyään kauneustrendi on kirkas iho, ja yksi tärkeimmistä asioista on muistaa ihon kirkastaminen ihonhoitorutiinin aikana. Valitsemme luonnollisia pohjameikkejä, joskus jopa sävyn verran kirkkaampia, jotta iho näyttäisi nuoremmalta. Keskitymme yhä enemmän suojaamaan ihoamme auringolta ja vältämme ruskettumista hinnalla millä hyvänsä – se tekee meille hyvää.