Kulmakarvojen laminointi: vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin

Kulmakarvojen laminointi, eli kulmakarvapermanentti, on nykyään yksi suosituimmista kauneuskäsittelyistä, mikä on hyvä asia. Miksi? Voit herätä upeilla, valmiiksi laitetuilla kulmakarvoilla ilman meikin tarvetta. Monen kysymyksen ja mietinnän johdattelemana päätimme antaa vastauksia. Mitä kulmakarvojen laminointi maksaa, voiko sen tehdä kotona, kuinka kauan kulmakarvat pysyvät hyvännäköisinä ja paljon muuta…

Tavallisin kysymys on: voiko kulmakarvat laminoida kotona?

Teoreettisesti kyllä, mutta emme suosittele sitä. Syy on yksinkertainen: tähän tarvitaan ammattilaisten tuotteita. Merkaptoetikkahappo on yksi näistä tuotteista ja sen väärinkäyttö voi aiheuttaa ihon ärsytystä sekä kulmakarvojen vaurioita. Lopputulos ei ole toivotun mukainen. Kulmakarvojen ammattilaiset kunnioittavat turvasääntöjä ja toimivat ohjeiden mukaisesti. Upeat tulokset ja turvallisen käsittelyn saa kosmetologilta.

Toinen kysymys: miten kauan kulmakarvojen laminointi säilyy?

Tämä on kulmakarvakohtaista. Jokaisen ihmisen karvojen elinkaari on eri pituinen – eli laminointi pysyy toisilla kauan ja katoaa nopeasti toisilla. Laminointi kestää keskimäärin neljästä kahdeksaan viikkoa.

Miten kulmakarvoja hoidetaan laminoinnin jälkeen?

Tiettyjä sääntöjä on seurattava, jotta lopputulos säilyisi mahdollisimman pitkään. Kosmetologi kertoo niistä kyllä. Ensimmäiset 24 tuntia käsittelyn jälkeen ovat kriittisimmät – kulmakarvat eivät saa kastua, eikä kulmakarvoja saa koskettaa. Onneksi kasvot saa pestä, uimassa voi käydä ja meikkiä voi käyttää 24 tuntia myöhemmin.

Voiko kulmakarvojen laminoinnin saada säilymään kauemmin?

Kulmakarvojen harjaaminen ja kosteuttaminen öljyillä ei ole haitallista ja saattaa pitkittää vaikutuksia.

Miten kauan kulmakarvojen laminointi kestää?

Käsittely kestää noin 45 minuuttia. Siihen saattaa luonnollisesti mennä enemmän aikaa, jos samaan pakettiin ottaa kulmakarvojen värjäyksen, muotoilun tai muun käsittelyn. Tässä tapauksessa käsittelyyn voi mennä jopa kaksi tuntia.

Mitä kulmakarvojen laminointi maksaa?

Hinnat riippuvat kosmetologista mutta n. 50–100 euroa. Sinun on tutkittava oman asuinalueesi kauneushoitoloiden hinnastoja. Värjäyksen tai muotoilun lisääminen nostaa tietenkin hintaa – mutta yhteishinta saattaa tulla halvemmaksi kuin erilliset käsittelyt.

Sopiiko kulmakarvojen laminointi kaikille kulmakarvoille?

Tietenkin! Vaikutukset voivat näyttää hieman erilaisilta riippuen luonnollisista kulmakarvoista. Tummahiuksiset tuuheilla kulmakarvoilla saavat paremman lopputuloksen kuin vaaleahiuksiset vaaleilla, ohuilla kulmakarvoilla. Ei syytä huoleen – vaikutuksia voi vahvistaa vaikka värjäyksellä tai muotoilulla.

Kenelle kulmakarvojen laminointi ei sovi?

Kulmakarvojen laminointi on täysin turvallinen ja ei-invasiivinen. Tuotteita laitetaan suoraan iholle, eli käsittelyä ei tule ottaa, jos:

  • olet allerginen kulmakarvojen laminoinnissa käytettävien tuotteiden ainesosille
  • silmäsi ovat herkät ja ärtyvät helposti
  • olet käynyt silmäleikkauksessa äskettäin (myös kauneusleikkaukset)
  • käyt säteilyhoidoissa